طرز تهیه کلوچه خرمایی خانگی شوشتری و دزفولی نرم و ترد

به گزارش مجله سرگرمی، یکی از انواع مشهور کیک و کلوچه خانگی کلوچه خرمایی شوشتری و دزفولی است. یک نوع کلوچه نرم و خوشمزه خانگی که از قدیم الایام در مراسم عروسی و ختم و تولد پای ثابت خوراکی های مردمان خوزستان بوده و در سرتاسر ایران هم بسیار مشهور و پرطرفدار است. اگر از انواع کیک و کلوچه خانگی به دنبال یک دستور کلوچه خوشمزه و ساده برای روزهای سرد سال می شد که هم مقوی باشد و هم با چای و قهوه حسابی به دل شما بچسبد این دستور را امتحان کنید. طرز تهیه کلوچه خرمایی کنجدی خانگی شوشتری و دزفولی را در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه کلوچه خرمایی خانگی شوشتری و دزفولی نرم و ترد

طرز تهیه کلوچه خرمایی کنجدی شوشتری و دزفولی

مواد لازم

آرد: 2 لیوان فرانسوی دسته دار

شیر ولرم: ½ لیوان فرانسوی دسته دار

کره آب شده در دمای اتاق: ½ لیوان فرانسوی دسته دار

سفیده تخم مرغ در دمای اتاق: 1 عدد

خمیر مایه: 1 قاشق چایخوری

نمک: ½ قاشق چایخوری

شکر: 1 قاشق غذاخوری

مواد میانی کلوچه

خرمای جنوب بدون هسته: 2/3 لیوان فرانسوی دسته دار

گردو: ½ لیوان فرانسوی دسته دار

روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری

هل یا دارچین: ½ قاشق غذاخوری

زیره سبز: مقداری

کنجد: مقداری

مواد رو مال کلوچه

زرده تخم مرغ: 2 عدد

شیر: 1 قاشق غذاخوری

زعفران دم نموده غلیظ: 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه

برای درست کردن کلوچه خرمایی و کنجدی ساده خانگی فر را روشن کنید و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. ابتدا باید خمیر کلوچه را درست کنید. پس خمیر مایه، شکر و شیر ولرم (در حدی که دست را نسوزاند)، کره آب شده و سفیده تخم مرغ را با هم خوب مخلوط کنید. خمیر را ورز دهید. 10 دقیقه ورز دادن کافی است. سپس در یک کاسه که آن را چرب نموده اید خمیر را بگذارید و روی آن را با پارچه بپوشانید. یکی از دلایل خشک و استخوانی شدن کلوچه ورز دادن بیش از حد خمیر است. پس خمیر را زیاد ورز ندهید.

خمیر را در دمای محیط بگذارید و به مدت 1 ساعت صبر کنید تا حجم خمیر دو برابر گردد. در این فاصله مواد میانی کلوچه را در میکسر یا غذاساز بریزید و میکس کنید تا پوره شوند.

خمیر ور آمده را کمی دیگر ورز دهید تا پف آن گرفته گردد. حالا برای هر عدد کلوچه خرمایی یک چانه از خمیر به اندازه یک نارنگی بردارید و با وردنه باز کنید، مقداری از مواد میانی (به اندازه یک گردوی کوچک) را وسط آن بگذارید، خمیر را ببندید و با وردنه مقداری صاف کنید. مراقب باشید کلوچه حین صاف کردن پاره نگردد. در صورت تمایل لبه های کلوچه را هم با نوک انگشتان خیس دالبر دالبر کنید و روی کلوچه ها را با نوک چنگال سوراخ سوراخ کنید.

کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و کلوچه ها را روی آن بچینید. 30 دقیقه صبر کنید تا کلوچه ها کمی استراحت نمایند. سپس رومال کلوچه را درست کنید. شیر و تخم مرغ و زعفران دم نموده غلیظ را با هم مخلوط کنید و با برس روی کلوچه ها بمالید. مقداری زیره و کنجد هم روی کلوچه ها بپاشید.

سینی را در طبقه وسط فر به مدت 30 دقیقه بگذارید تا کلوچه ها پخته شوند. در قسمت پایین فر یک کاسه آب قرار دهید تا کلوچه ها در زمان پخت خشک نشوند. در گذشته کلوچه های خرمایی خانگی که یک نوع شیرینی کوکی سنتی هستند را در تنور گلی یا گازی درست می کردند که کلوچه ها را حسابی نرم و پف می کرد. مقاله های طرز تهیه انواع کیک و کلوچه خانگی را در مجله خبرنگاران بخوانید.

0 0 vote

Article Rating

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس ها

منبع: افق کوروش
انتشار: 8 آبان 1400 بروزرسانی: 8 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 109948

به "طرز تهیه کلوچه خرمایی خانگی شوشتری و دزفولی نرم و ترد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کلوچه خرمایی خانگی شوشتری و دزفولی نرم و ترد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید